Skoči na glavno vsebino

O vrtcu

P1150406

BRUSNICE – KRAJ, KJER JE DOMA MOJ VRTEC

OŠ Brusnice – vrtec Brusnice leži v gručastem naselju v vzhodnem delu razgibane novomeške pokrajine ob vznožju Gorjancev. Z nahrbtniki in copatki so malčki prvič prišli v vrtec 1. 9. 2000, tako v  tem šolskem letu štejemo že 23. leto delovanja. Takrat smo imeli tri oddelke otrok. Vrtec je javni vzgojno-izobraževalni zavod za predšolsko vzgojo, ki ga je ustanovila Mestna občina Novo mesto. V vrtcu izvajamo programe po določilih Zakona o vrtcih. Upoštevamo sodobne teoretične osnove s pedagoškega, psihološkega in humanističnega področja in bogato dosedanjo prakso. Delo v vrtcu temelji na odgovornem delu z otroki, v prizadevanju za njihov vsestranski razvoj, čim večjo samostojnost in odgovornost. Želimo, da bi se vsi – otroci, starši in strokovni tim v vrtcu dobro počutili in s skupnimi močmi oblikovali prijetno sožitje.

V šolskem letu 2011/12 smo odprli dodaten oddelek v prostorih OŠ Brusnice. Skupino najstarejših otrok smo poimenovali Pikapolonice.

V šolskem 2016/2017 smo odprli dislocirano enoto Vrtca Brusnice in se povečali še za eno skupino otrok, skupino Čebelice.  Tako nas je skupaj pet skupin in se bo naša himna morala obogatiti in k petju povabiti še Čebelice…

HIMNA VRTCA

JAZ PA POJDEM V BRUSNICE,
JAZ PA POJDEM V BRUSNICE,
JAZ PA POJDEM V BRUSNICE,
V DEŽELO POD GORJANCI.

 TAM STOJI EN LEPI VRTEC,
TAM STOJI EN LEPI VRTEC,
TAM STOJI EN LEPI VRTEC,
LEPI VRTEC MUCA.

TAM SE VSI IMAMO RADI,
TAM SE VSI IMAMO RADI,
TAM SE VSI IMAMO RADI,
TAM SMO VSI PRIJATELJI.

Dostopnost