Skoči na glavno vsebino

Oblike sodelovanja s straši

 OBLIKE SODELOVANJA S STARŠI

Ni pomembno samo to, otroci radi prihajajo v naš vrtec in se v njem dobro počutijo. Pomembno je, da nasmejanih obrazov prihajajo v vrtec tudi njihovi starši. Starši so pomemben steber za dobro vzgojo naših otrok. Zavedamo se, kako pomembno je sodelovanje s starši in vključevanje le-teh v vzgojno delo. V našem vrtcu so nekatere oblike sodelovanja že stalnica skupnega druženja. Vsako leto pa poskrbimo, da ponudimo staršem kaj novega, prijetnega, zabavnega in tako postanejo vezi med družino in vrtcem močnejše in bolj pristne.

JOŽI 451     JOŽI 487

P1130482       P1130474

RODITELJSKI SESTANKI IN GOVORILNE URE

Prvi roditeljski sestanek imamo konec meseca avgusta. Starši se seznanijo z načinom dela in življenja v vrtcu in vzgojiteljicama matične skupine.

Drugi roditeljski sestanek organiziramo v obliki predavanja za starše. Otroci so vredni tega, da jim damo najboljše. V današnjem času pa je velikokrat težko presoditi kaj to ”najboljše” tudi je. V ta namen povabimo v vrtec in šolo strokovnjake s področja vzgoje šolskih in predšolskih otrok. Verjamemo, da se nam na takšnih srečanjih razsvetli vsaj kakšen problem, ki se nam poraja na poti vzgajanja naših nadebudnežev. Po predavanju so starši vabljeni v matične igralnice, kjer se pogovarjamo o aktualnih temah življenja in dela v vrtcu.

Tretji roditeljski sestanek izvedemo v obliki skupnega druženja vrtca in družine. Glej oblike sodelovanja s starši pod Zaključek šolskega leta.

Govorilne ure
Skozi vse leto imajo starši možnost za razgovor z vzgojiteljico iz matične skupine. Za individualno srečanje se vpišejo v razpredelnico po časovnem razporedu.

PREDSTAVITEV POKLICEV

Na začetku šolskega leta starše vsako leto povabimo k predstavitvi poklicev. Gre za poklice, ki se jih da predstaviti na otroku zanimiv in primeren način. Starši si pomagajo z uporabo različnih rekvizitov, s slikovnim materialom in s pomočjo uniforme. Radi se odzovejo povabilu in samozavestno  pripovedujejo o tem, kakšno je delo: policista, frizerke, medicinske sestre in podobno.

DRUŽENJE VRTCA IN DRUŽIN

Vsako šolsko leto organiziramo več družabnih srečanj z družinami. Namen teh je, da se bolje spoznamo, sprostimo in zabavamo. Tako v mesecu oktobru organiziramo KOSTANJEV PIKNIK, ki ga popestrimo s športno – zabavnimi igrami. V mesecu maju, skupaj s šolo, organiziramo prireditev POZDRAVLJEN ČEŠNJEV CVET. Na ta dan se vsaka skupina predstavi s kratkim kulturnim programom, pripravimo pa tudi športne dejavnosti.  Sledi druženje s starši, otroci in vzgojitelji.

Vsega lepega pa je nekoč konec in ta konec, ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA, proslavimo v našem vrtcu na poseben način. Vsako leto nekoliko drugače. Kaj vse smo si že izmislili in doživeli: ogled Kostanjeviške jame, vožnja z vlakom, orientacijski pohod, pohod in družabne igre, lutkovna predstava in skupno druženje na igralih vrtca, izlet v deželo Muce Copatarice, izlet v Ljubljano z vlakom … In kaj nas čaka to leto? Kdo ve? Bodite z nami in ne bo vam žal !!!

Dostopnost